Haaveissa pinseri?

 

Pinseri on alun perin saksalainen koirarotu ja sen alkuperäinen käyttötarkoitus oli rottien metsästys. Nykyisin tämä pienikokoinen koira on enemmänkin seurakoirana käytetty, kuin metsästyksessä. Kooltaan pinseri on keskikokoinen ja sen säkäkorkeus on yleisesti enintään 50cm. Moni koiranomistaja joutuu vastaamaan kävelyllä kysymyksiin siitä kuinka vanha hänen dobermannin pentunsa on, sillä moni sekoittaa pinserin värityksensä puolesta tähän toiseen, paljon suurempaan rotuun.

Pinseri on melko terve koirarotu, vaikka sen geenipohja onkin melko suppea, eikä omistajan tarvitse kantaa huolta oikeastaan muusta kuin silmien terveydestä, sillä yleisin vaiva rodulla on kaihi.

Takki päälle ennen talven tuiskuun lähtemistä

Pinserin turkki on lyhyt ja karva on tiivistä, Suomessa sallitut värit ovat musta punaisine merkkeineen ja kokopunainen. Luonteeltaan tämä koira on ystävällinen, seurallinen, vilkas ja tarkkaavainen. Se on erittäin mukavuudenhaluinen ja rakastaa lämpöä. Onkin syytä varustautua kunnolla Suomen talveen, kun tämän rotuisen koiran hankkii omakseen.

Koiralle on hyvä olla lämpöinen takki ja kengät kovimpia pakkasia varten. Tätä rotua saattaa olla vaikea saada ulko-ovea pidemmälle, jos koiruudella ei ole kenkiä jalassa, sillä kylmänarkana se jää mieluummin sohvan nurkkaan. Myös omistajan kannattaa vetää jalkaan tyylikkäät clarks -kengät, ennen kuin suunnistaa ulos.

Uuden perheenjäsenen tuloon valmistautuminen

Dog looking at obedience class teacher

Jos koiranomistaja on hankkimassa ensimmäistä koiraansa, on hyvä ottaa yhteyttä kasvattajaan ja kysyä lajille tyypilliset vinkit ja hoito-ohjeet. Pääsääntöisesti kuitenkin tulee hankkia kotiin koiralle oma peti ja opettaa se nukkumaan siinä alusta alkaen. Koiran turkin hoitoa varten omistaja tarvitsee koiran turkille sopivan harjan ja koiran koon mukaan kynsien hoitoon leikkurit. Pienelle koiralle tarvitaan aluksi pentupanta ja hihna – vasta kun koira on kasvanut täyteen kokoonsa, tulee vaihtaa sopivan kokoiseen aikuiselle koiralle soveltuvaan pantaan ja talutushihnaan.

Pinserin kouluttaminen vaatii pitkää pinnaa, vaikka se oppiikin uusia asioita nopeasti. Rotuna pinseri ei ole kovin miellyttämisenhaluinen ja onkin tärkeää löytää mikä kyseistä koiraa motivoi, jotta yhteistyö sujuu vaivatta.

Pennun kanssa kannattaa suunnata pentukouluun oppimaan koulutuksen perusteet – mutta ennen kuin muihin koiriin mennään tutustumaan, tulee koiran rokotukset olla hoidettu kuntoon. Koiran hampaiden hoitoon kannattaa sijoittaa ennen kaikkea aikaa, sillä hampaiden harjaus kotona vähentää vuotuista eläinlääkärilaskua, kun hampaita ei tarvitse puhdistaa eläinlääkärin toimesta. Myös rodulle sopivaan ruokavalioon saa kasvattajalta hyviä vinkkejä.

Pinseristä saa lojaalin kaverin lenkille, kunhan vauhti ei ole liian kova pienille jaloille ja varmasti halutessaan kainaloon käpertyvän karvakuonon, ainakin jos sää on ulkona kylmä.

Leave a Reply

mts_cool