Tapahtumiin yhdessä koiran kanssa

Paras ystäväsi ei halua vain lenkkeillä kanssasi, vaan ottaa osaa kaikenlaisiin tapahtumiin. Se, mihin koirakaveri kannattaa ottaa mukaan, vaihtelee suuresti sekä tilaisuuden luonteesta että karvaisen ystäväsi käytöstavoista. Myös paikallisilla säädöksillä, liikkeillä ja ravintoloilla on omat ohjeensa, miten koiravieraisiin tulee suhtautua.

KAHVILASSA KÄYNTI

Koirakahviloita alkaa löytyä useammalta paikkakunnalta, esimerkiksi Tampereelta, Jyväskylästä, Kotkasta ja Joensuusta sekä tietenkin Helsingistä. Sisäänpääsyvaatimuksia ovat sisäsiisteys, hyväkäytöksisyys ja kytkettynä oleminen. Usein kahvittelemaan tuleville koirille on tarjolla vesikuppi ja herkullisia makupaloja – joko ilmaiseksi tai omistajan maksamaan hintaan.

Osa kahviloista ja ravintoloista vie koirien visiitin uudelle asteelle ja tarjoaa tassukavereille leluja, joilla leikkiä sillä aikaa, kun isäntäväki istuu pöydässä. Ratkaisu on täydellinen erityisesti nuoremmille koirille, joilla menojalka vipattaa eikä ”paikka”-käskyä vielä tunneta tai haluta kuunnella. Vaikka kahvila ei virikkeitä tarjoaisikaan, voit ottaa koirallesi kotoasi mukaan jyrsittävää tai muuta ajanvietettä. Näin kahvilakokemus on sekä isännälle että koiralle varmasti mukava.

SYNTYMÄPÄIVÄJUHLAT JA MUUT MERKKIPÄIVÄT

Jos juhlaa vietetään päivänsankarin kotona, ja tämä pitää eläimistä, voi koiran ottaa mukaan kemuihin. Lupa on kuitenkin kysyttävä etukäteen ja myös muut vieraat otettava huomioon. Kaikki eivät pidä koirista tai ovat karvoille allergisia.

Koko juhlaväen on myös luvattava olla antamatta koiralle ruokaa, vaikka sen suuret silmät sitä kuinka kerjäisivät. Syitä on kaksi. Ruoan määrä on liian suuri isommallekin hurtalle ja toiseksi mukana voi olla koiralle haitallisia ruoka-aineita, kuten suklaata.

Mieti myös koirasi luonnetta, ennen kuin puet sen päälle omaan pukuusi sopivan naamiaisasun ja lähdet juhliin täydessä tällingissä. Juhlarekvisiitat, kuten Halloween koristeet, ovat asia erikseen ja niihin voit helposti panostaa muutenkin. Ujo koira ei nauti huomiosta saati ihmispaljoudesta ja saattaa stressaantuessaan murista tai jopa näykkäistä liian innokkaita vieraita.

AJATTELE AINA KOIRAN PARASTA

Ajattele aina ensin koiran parasta mahdollisia retkikohteita ja yhteistä tekemistä miettiessäsi. Vanha koira ei välttämättä arvosta pitkiä vaelluksia ja nuori pentu ei välttämättä hallitse rakkoaan hienossa ravitolaympäristössä. Älä suotta tuota rakkaalle lemmikillesi häpeää tai ylirasitusta, vaan etsi tekemistä, josta te molemmat nautitte!

Leave a Reply

mts_cool