Perusta koirahoitola – hae yrityslainaa yrityksen perustamista varten

Eläinrakkaat ihmiset haluavat monesti löytää työn, jossa saa olla tekemisissä eläinten kanssa. Jos koirat ovat lähellä sydäntä, voi olla järkevää miettiä oman yrityksen perustamista. Koirahoitoloilla on kova kysyntä, sillä ihmiset lomailevat ja haluavat jättää rakkaat lemmikkinsä hyvään hoitoon loman ajaksi. Suosituimmat koirahoitolat on varattu täyteen jopa kuukausia etukäteen, joten asiakkaita olisi enemmän kuin hoitolapaikkoja on tarjolla.

Koirahoitolan perustaminen on kenen tahansa ulottuvilla. Se vaatii vain kovaa työtä ja itsensä näkyväksi tekemistä, jotta asiakkaat löytävät varmasti koirahoitolaan. Sen lisäksi niin koirahoitolan kuin minkä tahansa muunkin yrityksen perustaminen vaatii tietenkin pääomaa. Kaikkia yrityksen perustamiskuluja ei kuitenkaan tarvitse laittaa omasta lompakosta, sillä erilaiset lainat mahdollistavat yrityksen perustamisen. Tänä päivänä lainaa voi hakea nopeasti ja helposti suoraan netistä. Esimerkiksi https://qred.com/fi/ tarjoaa monen suuruista lainaa eri tarpeisiin. Koirahoitolan tilat voi joutua ostamaan tai vuokraamaan, jolloin myös tähän tulee laskea oma budjettinsa. Toiset taas pitävät koirahoitolaa kotonaan, mikä auttaa pitämään kulut kurissa.

Muistaa hoitaa paperityöt kuntoon

Kaikkien yritysten perustaminen vaatii paperitöitä, jotka on saatava kuntoon ennen kuin yrityksen voi perustaa. Yritys tulee rekisteröidä ennen kuin se voi aloittaa toimintansa. Yrityksen perustamisilmoituksen voi tehdä helposti netissä. Samalla uusi yrittäjä voi ilmoittautua verovelvolliseksi, jolloin tieto uuden yrityksen perustamisesta menee automaattisesti myös Verohallintoon. Yritykselle valitaan myös yritysmuoto. Monesti koirahoitolat toimivat toiminimellä, sillä se on kaikista helpoin tapa aloittaa yritystoiminta. Toiminimi sopii hyvin tiettyyn pisteeseen saakka, mutta jos yrityksen liikevaihto alkaa kasvamaan, kannattaa miettiä yritysmuodon vaihtamista esimerkiksi osakeyhtiöksi. Osakeyhtiön toiminta vaatii huomattavasti enemmän paperitöitä kuin toiminimen, joten tällöin kirjanpitäjän palkkaaminen voi olla kaikista järkevin ratkaisu.

Koirahoitolan kohdalla tarvitaan vielä enemmän lupia kuin yleisesti ottaen yritysten kohdalla. Jotta koirahoitolan voi perustaa, tulee perustamisesta tehdä ilmoitus läänineläinlääkärille. Eläinsuojelulaki määrittää Suomessa muun muassa sen, millaiset tilat koirahoitolalta vaaditaan. Jokaisella koiralla tulee olla riittävästi tilaa. Tämä tilan määrä on määritetty laissa, joka kannattaakin käydä tarkasti läpi ennen koirahoitolan perustamista. Jotta koirahoitola saisi luvan aloittaa toimintansa, kaikkien seikkojen on oltava kunnossa. Läänineläinlääkärille tehtävä ilmoitus kattaa tiedot siitä, kuinka suurta toiminnan kaavaillaan olevan. Jos toiminnasta halutaan tehdä vakituinen tulonlähde, tulee koirapaikkojakin olla useita kymmeniä. Mitä enemmän koiria sopii hoitoon, sitä parempi.

Leave a Reply

mts_cool