Rakenna lemmikeille oma peuhupaikka

valmista kissalle oma kiipeily- ja raapimispuu pienellä budjetilla. Hanki tukevaa materiaalia pylvääseen narua, vaneria, ruuveja, liimaa, kuramatto ja maalia. Kiilaa pylväs katon rajasta lattiaan ruuveilla tai tee siitä sopivan korkuinen sahaamalla se sopivan mittaiseksi ja kiinnitä se tukevasti alustaan. Tee vanerista sopivan kokoiset tasot, joiden päällä kissa voi lökötellä tai istua. Sahaa vaneriin putken mentävä kolo ja poraa vaneriin kiinnitystä varten reiät. Maalaa vaneritasot, jos haluat. Leikkaa kuramatosta sopivan kokoiset palat peittämään vaneritasot. Kiinnitä tasot pylvääseen tukevasti ruuveilla. Kieputa naru pylvään ympärille tiukasti. Pidä huolta siitä, ettei kierrosten väliin jää ilmaa napauttamalla narua kieputettua narua putkea pitkin. Varo kuitenkin sormia.

Tee-se-itse- reunapehmuste pinnasänkyyn

Ota huomioon pinnasängyn koko, kun aloitat projektin. Osta haluamasi kangas, saumavarat huomioon ottaen. Pehmusteeksi voit käyttää esimerkiksi vanhoja huopia, tai hankkia halvalla huopaviltit vaikkapa Ikeasta tai kirpputorilta. Reunapehmusteen kiinnitykseen voit hankkia esimerkiksi satiininauhaa. Leikkaa kangas viiteen yhtä leveään osaan. pexels-photoAsettele kankaat oikeat puolet vastakkain ja ompele palaset toisiinsa reunasta. Saat aikaiseksi yhden pitkän pötkylän. Taita kangas oikeat puolet vastakkain. Leikkaa huovista sopivat täyttämään aikaisempi aikaansaannoksesi. Asettele huopapalat kankaan alle ja kiinnitä kankaat nuppineuloilla ompelua varten. Leikkaa seuraavaksi kiinnikkeiksi tarkoitetusta nauhasta kaksitoista 60cm pituista palaa. Taita nauha kaksinkerroin ja kiinnitä tne kankaiden väliin ennen ompelua. Asettele ne noin 60cm päähän toisistaan. Kun kiinnität nauhat nuppineuloilla, niiden päiden on tarkoitus jäädä kankaiden ulkopuolelle, kun taas nauhat itsessään menevät päälykankankaan väliin. Kun ompelu on valmis ja käännät kankaan oikein päin, tulevat nauhat esiin. Sitten vain ompelemaan koko komeus kiinni. Jätä kuitenkin yksi pää auki, jotta saat käännettyä pehmusteen oikein päin. Kun olet kääntänyt reunapehmusteen oikein, voit ommella aukon kiinni. reunapehmuste sopii täydellisesti pinnasängyn reunaan.

Rakkaan lemmikin hyvinvointi

Oma lemmikki on jokaiselle omistajalle erittäin rakas. Siksi sitä haluaakin mahdollistaa lemmikilleen hyvän ja pitkän elämän. Huolta aiheuttaa mahdollisuudet ulkoisille harmeille, mutta myös mahdolliset geneettiset sairaudet. Onko mahdollista huomata lemmikissä piilevät sairaudet? Entä pystyisikö lemminkin elämänlaatua ylläpitämään hyvänä pidempään? Ihmiset käyvät läpi terveystarkastuksia siinä toivossa, ettei mitään piileviä sairauksia löytyisi tai, että ne huomattaisiin ajoissa. Mutta entä lemmikkien hyvinvointi? Voiko lemmikit käydä myös terveystarkastuksissa? joissain kaupungeissa tehdään terveystarkastuksia myös eläimille. Haminassa esimerkiksi eläinten terveystarkastukset ovat viimeaikoina lisääntyneet. Nykypäivänä ennaltaehkäisevä hoito lemmikeille on yleistynyt, kun vastuuntuntoiset omistajat tuovat lemmikkinsä säännöllisesti tarkastuksille. Mitä lemmikin terveystarkastus pitää sisällään? Lemmikiltä tutkitaan silmät, korvat, limakalvot, suu, hampaat sekä nielu sekä katsotaan ravitsemustila, imusolmukkeet, iho ja turkki. Eläinlääkäri myös vastaa kysymyksiin, jos niitä ilmenee tai jos on ollut jotain, mikä on askarruttanut mieltä. Surullista kyllä lemmikki vanhenee nopeammin kuin omistajansa ja silloin terveystarkastuksen merkitys kasvaa. Elämänlaatua voidaan ylläpitää, kun sairauksia pystytään ennaltaehkäisemään ja aloittamaan hoidot ajoissa. Näin pysytte viettämään vielä mahdollisimman monta ihanaa vuotta yhdessä. Joten muista varata omalle rakkaalle lemmikillesi aika seuraavaan terveystarkastukseen.

Leave a Reply

mts_cool